2017. december 02. 05:44 - Az 500 legjobb album 2 arca

43. Little Richard – Tutti Frutti (1955)

Lepa

A cikk írásának pillanatában Little Richard még életben van, ezzel már majdnem egyedül van az ötvenes évekbeli klasszikusok klubjában. Ez a szám pedig az egyik legelső sikere, ezzel robbant be a köztudatba. Nem is csoda: a hablatyoló szöveg ezzel a nagyon táncolható és vad ritmussal vegyítve nyilván szétrobbantotta az akkori rádióhallgatók fejét. Igaz, elmondtuk már párszor, hogy nagyon sok, talán túl sok ilyen nóta is van a listán, de ennek nagyon megérdemelt a helyezése.

A (9)

Dönci

Kár, hogy már sokszor leírtam (vagy írtam hasonlót), de talán most a legigazabb: ha valaki kíváncsi arra, milyen lehetett az '50-es évek végén és a '60-asok elején vetekedni a legvagányabb zenész címéért, ezzel a dallal kell megmérkőznie. És a legdurvább az, hogy ma is nehéz dolga lenne bárkinek. Aki meg erre nem táncol, annak teljes mértékű ritmusérzékhiánya van.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6513410415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása