2017. december 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

38. The Rolling Stones – Gimme Shelter (1969)

Dönci

Jobb az átlagos Stones-számoknál, főleg azért, mert talán nem annyira vall rájuk. Jó gitározás, még jobb női vokál, mantrázós refrén: elég fogósra sikeredett. Ráadásul Jagger hangja sem zavar (amit egyébként nem annyira szeretek, és ezért ezúton is elnézést kérek a rajongóktól). Árad a számból az energia, úgyhogy igazán lehet vele stadionrockot játszani.

A- (8)

Lepa

Ez egy híres, sőt „híres című” szám – később ezt a címet kapta a Rolling Stones botrányos altamonti koncertjét és a hippikorszak végét bemutató zenés dokumentumfilm is. Amúgy elég vagány nóta, nem véletlenül voltak oda érte annak idején a fiatalok (és a fiatal lelkű öregek). De nekem azért kicsit túlzónak tűnik a top 40-es helyezés, mert nem érzem úgy, hogy bármikor magamtól eszembe jutna meghallgatni ezt a számot. Szóval, jó hangulat ide, király szájharmonika oda, azért messze van a világ legjobb számaitól.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7113411091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása