2017. december 09. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

36. U2 – One (1991)

Dönci

A zenekar talán legnagyobb slágere, de korántsem a legjobb daluk. Az biztos, hogy hatásos felvétel, és a szöveg is inkább jó, mint nem, de azért maradhatunk annyiban, hogy ez egy standard slágerfelvétel. Talán a gitáreffekt az, ami különlegessé teszi. Aki már unja ezt a verziót, annak javaslom a Damien Rice-féle feldolgozást.

B+ (7)

Lepa

Na, itt van a várva várt új(abb) szám! Talán már nem is lesz ennél újabb a listán, ha jól látom. Sose tudtam igazából szeretni a U2-t, ezt a számot meg pláne, de jólesik most hallani végre egy kis modern („csak” 25 éves) hangzást is. Amúgy szörnyűnek se szörnyű, csak nekem Bono énekstílusa mindig is túl nyálas volt, a zenei alap meg elég tingli-tangli. 2 és fél perc környékén azért picit jobban beindul, legalábbis az ének érzelmesebb lesz. Ami még nagy előnye a számnak, hogy a zenekarnév és a számcím együtt csak öt karakter, ez szerintem rekord! :)

B (6)

Címkék: 1991 u2 one
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6813411129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása