2017. december 13. 00:32 - Az 500 legjobb album 2 arca

32. The Rolling Stones – Sympathy for the Devil (1968)

Dönci

Ismét 10 pontos felvétel jön. A címbeli fordítási/értelmezési hibáról már ejtettünk szót korábban, úgyhogy most a dobokat és a fokozatosan belépő hangszereket méltatom a szöveg mellett, amit Bulgakov olvasása után ajánlok mindenki szíves figyelmébe. :) Ha valamiért érdemes léteznie a The Rolling Stonesnak, az például ez a szám. Mindenképpen a listán van a helye, és mindenképpen valahol elöl.

A+ (10)

Lepa

Ez egy híres szám a Rolling Stones életéből, mert többek között innen jön a legenda, hogy ördögimádók, neadjisten sátánisták. Ami persze nem igaz, hanem a sötét oldallal való kacérkodás, a gonoszság vagányságként való beállítása mint rockzenekari alapvetés diktálja ezeket a címeket és szövegeket. Érdekes amúgy, hogy zeneileg viszont egy teljesen vidám, könnyed szám jár ehhez a szöveghez, a szólóig még csak torzított gitár sincs benne, és az égvilágon semmi sötét vagy súlyos nincs a dallamban (nem úgy, mint pl. a Paint It Blacknél). Alapjában véve ez egy táncolós rakendroll-szám (a Wikipédia szerint samba-rock), lehetne akár „Rázd magad, bébi” is a címe.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7613468483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása