2017. december 19. 00:26 - Az 500 legjobb album 2 arca

26. The Beatles – A Day in the Life (1967)

Dönci

Sokak szerint Lennon és McCartney utolsó igazi közös szerzeménye. Mások szerint a legjobb közösük. Mindegyikben van igazság szerintem. Kimagasló teljesítmény '67-ből, főleg a ritmus- és hangulatváltással a közepén. Megint azzal játszanak, mint a We Can Work It Out-ban: Lennon cinikus és pesszimista, McCartney optimistább és vidámabb. Jó ez az ellenpontozott egységesség. Viszont ismerkedni a zenekarral nem ez a dal a legjobb. Itt már kell egyfajta „szoktatott” fül a pszichedéliához, meg sokkal nagyobbat üt, ha valaki a Love Me Do vagy az I Want to Hold Your Hand után hallja meg, hogy ugyanazok az elkövetők.

A+ (10)

Lepa

Ez az egyik legjobb szám a Bors Őrmester albumról. Van benne minden, amit ebben a korszakában az együttesnek szeretni lehet: szép dallam, kísérletezés, furcsa hangok és effektek, na meg a szövegvilág se rossz. A közepén meg a végén az az erősödő kvázi-szimfonikus hangeffekt (vagy inkább zajkavalkád) korszakalkotó volt. De a lazább, hagyományosabb részei is jók a számnak, meg a visszhangzó „I'd love to turn you on”. A sokáig kizengetett zongoraakkord a végén tökéletes lezárás – mennyivel jobb, mint egy elhalkulás! 

A+ (10)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2513477001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spectroli 2017.12.19. 15:31:44

Kiemelném még Ringo dobjátékát, talán ez a legnagyobb teljesítménye a Rain után.
süti beállítások módosítása