2017. december 23. 00:22 - Az 500 legjobb album 2 arca

22. The Ronettes – Be My Baby (1964)

Dönci

Megesküdtem volna, hogy ez a szám már szerepelt a listán. Annyira alap, és annyira nagyon hasonlít az '50-es és '60-as években lányzenekarok által készített soulra, hogy nagyon. Viszont a ritmikájában van valami, ami kiemeli a többiek közül. Nem tudnám rá azt mondani, hogy nem esik jól meghallgatni, úgyhogy nem is mondom.

A- (8)

Lepa

A szám igazából már 1963-ban megjelent kislemezen, de mi a nagylemezes megjelenést szoktuk alapul venni, ezért '64 az évszám. Merész húzás volt ezt a 22. helyre beválogatni a szerkesztők részétől, de az tény, hogy ebből a régi csajegyütteses műfajból ez az egyik legjobb szám. Én szeretem az ilyen zenéket, sokkal jobban, mint pl. a soult, de azért van, amit sokkal jobban szeretek. Aranyos a dallam, szép az énekhang, és jók a csörgődobok. Elhalkulás helyett persze jobb szeretnék valami stílusos lezárást, de hát az akkoriban nem volt divatban.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5913507525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása