2018. január 11. 00:03 - Az 500 legjobb album 2 arca

3. John Lennon – Imagine (1971)

Lepa

Maradunk a komoly szövegű szerzeményeknél (és ugyanannál az évnél), az első sor („képzeld el, hogy nincs mennyország”) egyből elég konkrét, a refrén szöveg persze pedig egyszerre naivan bizakodó és gyermekien őszinte. Egy meghatározó békedal ez, sajnos a világbékét azóta se érte el, de jó érzés hinni benne, hogy Lennon hozzájárult egy nagy csomó háborúellenes fiatal felneveléséhez, és talán kevesebb háború és háborúzó ember van az ilyen daloknak köszönhetően, mint nélkülük lenne. Ha már eggyel kevesebb ember ment el katonának vagy Vietnamba a Lennon iránti rajongásából, már megérte valahol (most én is naivan bizakodó vagyok). Nem tudom, más szöveggel működne-e ez a dallam, de így nagyon működik.

A+ (10)

Dönci

Ha már tegnap szóba hoztam a szeretethimnuszt, ennél nagyobb kevesebb van (függetlenül attól, hogy a szövegben a béke kivételével mindent tagad, amiben az emberek hisznek). Kiválóan felépített felvétel, Lennon hangja kevésbé reszel itt, de ez pont kell is. Nem nagyon lehet elvenni az érdemeiből.

A (9)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr613556551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása