2018. február 26. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

458. Sonic Boom Six – Arcade Perfect (2007)

 sonic_boom_six_arcade_perfect_400x400.jpg

Dönci

Lassan azért lehet egy kép az olvasók fejében, hogy mi ketten Lepával milyen zenéket hallgatunk, amikor nem csak a magas pontszámra értékelt, Rolling Stone által listázott albumokat bömböltetjük. Ugyanakkor szeretném azt hinni, hogy egy-egy ilyen korongnál meglepetést tudunk nekik is okozni. Én legalábbis vakarom a fejem most, hogy milyen stílus alá soroljam ezt. Energikus rock? Modern rock? Light punk? Ska-punk? Hard funky? Gitáros hip-hop? Ezek nagyjából mind. A húzónóta nyilván a Sound of a Revolution volt erről az albumról, mert a káromkodás ellenére az a legkönnyebben fogyasztható szerzemény. Pedig vannak azon kívül is kincsek, például az előtte elhangzó (Sandra Bullock-filmet idéző) While You Were Sleeping, vagy a rögtön utána következő Tell Me Something That I Don't Know. Azt mondanám, hogy olyan ez a lemez, mint amire valaki összeválogatta a kedvenc számait különböző stílusokból. A September to May meg olyan, mintha a Blink-182 női énekest szerződtetett volna. A leginkább jellemző darab talán a Ya Basta! (és persze az egyik legjobb is).

Ha csak egy számra van időd: Ya Basta!

Lepa

Sok punklemez volt már a listán, és lesz is még – ez nem éppen az, de az elejétől végig áthatja és összeköti az egyébként a skától a hip-hopon és a dubon át a drum n' bassig terjedő stíluskavaládot a punk lendület és mentalitás. A manchesteri Sonic Boom Six ska-punk-szerű albummal indított, ezen a második lemezén már jóval több az elektronikus effekt, és a későbbi lemezeken még több lett. Nekem ez a kedvenc lemezem tőlük, egyszerre kísérletező és sallangmentes, egyszerre forradalmi és bulizós hangulatú, egyszerre tökös és aranyos. Igen, aranyos, mert (legtöbbször) itt is egy csaj énekel, Laila a tisztességes neve, és egyesek szerint Minnie-egér-hangja van. Volt szerencsém élőben látni a zenekart Budapesten, nagyon nagy bulit csapnak. Kevesen ismerik őket, úgyhogy külön köszönöm a lelkes olvasóknak az érdeklődést.

Ha csak egy számra van időd: Meanwhile, Back in the Real World... (a YouTube-videó valamiért 6 perces, de a szám rövidebb ennél, és az elején van).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7313697120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása