2018. május 31. 07:43 - Az 500 legjobb album 2 arca

364. PJ Harvey – Stories from the City, Stories from the Sea (2000)

pjh.jpg

Dönci

PJ Harvey ezt az albumot (főleg) Mick Harveyval és Rob Ellisszel rögzítette, és egészen vad, punkos gitározás (Good Fortune; Big Exit; The Whores Hustle and the Hustlers Whore), valamint úszós basszusok (Beautiful Felling; Horses in My Dreams) jellemzik a dalokat, amelyekből (ha nem is az egyszerűség, de) az ösztönösség sugárzik. Thom Yorke is szerepet kap pár felvételen, a leginkább emblematikus ezekből a This Mess We're in. Hangulatában teljesen mást kapunk, mint a korábban hallgatott White Chalk esetében. Akik szeretik az erős női karaktereket és a rockzenét, azoknak biztosan bejön majd a teljes lemez.

Ha csak egy számra van időd: This Is Love

Lepa

Ez a lemez a korábban hallgatott (de később kiadott) White Chalkhoz képest sokkal földhözragadtabb, élőbb hangzású, néha még kicsit grunge-ba hajló, csak nincs benne annyi torzítás meg vadulás. Elég negatív, de sokszor mégis varázslatos hangulata van, szóval ezt is borongós napokra ajánlom. Jól jön a radioheades Thom Yorke hangja is azokba a számokba, ahol vendégszerepel (pl. This Mess We’re in). A Kamikaze blues-rockos ritmusossága (megfűszerezve egy vad dobalappal) is kiemelkedő, ugyanúgy, ahogy a We Float merengős lazázása. Szóval minden szám egy kicsit más hangulatú, így nehéz lenne egyet kiemelni, ami hűen reprezentálná az albumot.

Ha csak egy számra van időd: The Whores Hustle and the Hustlers Whore

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4814014148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása