2018. szeptember 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

258. Star Fucking Hipsters – Until We're Dead (2008)

star_fucking_hipsters-until_we_re_dead_400x400.jpg

Dönci

A Star Fucking Hipsters is olyan zenekar, akik nagyon szerethető punkdalokat írnak. A női ének pedig különösen kiemeli őket a tömegből (és akkor az Immigrants & Hypocrites tapsol(tat)ós kiállásáról még nem is írtam semmit). A Two Cups of Tea karácsonyi hangulatú verzéit meg jól nyakon vágja a szöveg. Szóval az ellentétek összehozásában is erősek. Az Empty Lives dühös, hanyag visongása pedig kiválóan közvetíti a dalban megszólaló dühös frusztrációt. De persze vannak slágeres felvételek is, például az Only Sleep, de számomra nem ezek viszik előre a lemezt. Ezért egy olyat választok mára, ami szerintem rendesen előre vitte. :)

Ha csak egy számra van időd: Immigrants & Hypocrites

Lepa

A New York-i „csövespunk” színtérbe már bepillantást nyerhettünk a Morning Glory és Ezra Kire révén, itt viszont a szcéna legendás zenekara, a Leftover Crack egy másik vadhajtásáról van szó, mégpedig az ottani első számú énekes, Stza projektjéről. A női és férfi éneket kombináló vagy váltogató, a punk műfajt többfelé tágítgató album kellemes kikapcsolódás lehet mindenkinek, aki szeret meglepődni: úgy csöppenünk át a reszelős hangú oridáblásból és a crustból a kellemes női vokálokba, vagy a zongorából a skába vagy a spanyolos dallamokba, esetenként balladisztikusabb dalokba, hogy közben észre se vesszük, és teljesen egységes marad az egész. Érdekes módon a Two Cups of Tea már 1 millió meghallgatás fölött jár a Spotify-on, úgyhogy azért nem is teljesen ismeretlen zenekarról van szó. Jó bevezetés lehet bárkinek a zenekar életművébe az a szám is, a lendületesebb nóták kedvelőinek pedig például az Immigrants & Hypocrites, a skára esküdőknek pedig a Snitch to the Suture. De a 8 perces záró szám se egy rossz választás, az végigmegy kábé minden műfajon, amihez valamennyire is konyít a banda, és vissza is kacsint egy-két korábbi trackre az albumon.

Ha csak egy számra van időd: Two Cups of Tea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7214239151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása