2018. november 25. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

186. Heaven Street Seven – Tudom, hogy szeretsz titokban (2006)

heaven_street_seven-tudom_hogy_szeretsz_titokban_400x400.jpg

Dönci

Ez az album már a címével is jelzi, hogy valami más lesz az eddigieknél. A Tudom, hogy szeretsz titokban egyfajta kikacsintás a közönség felé is, hiszen a slágereiről híres zenekar ezúttal a slágereket is sötétebbre vette (l.: a címadó, a boldogságkereső Márta, vagy a végletekbe nyúló Mikor utoljára láttalak). És akkor a „nem slágerekről” nem is beszéltünk. A szövegek inkább sírva nevetősek, mint vidámak a táncolhatóbb dallamok alatt is. Az egyetlen igazán pozitív darab (szerencsére) a lemez végére került, így nem akar majd az ember eret vágni magán, mire az utolsó szám is lepörög. Ráadásul az egy igen jól sikerült felvétel (sőt, a producere a később még a listánkon szereplő Yonderboi volt). Bármekkora kedvencem is ez a zárlat, a mai választottam mégis egy Szörnyű gyerekről szóló dal lesz.

Ha csak egy számra van időd: Szörnyű gyerek

Lepa

A gyakori visszatérések napjait éljük blogunkon: Szűcs Krisztiánék ráadásul mindig pont a Bad Religion után (azaz előtt) jönnek. Ki érti ezt? Elképzelem, ahogy Greg Graffin vizslatja a netet, hogy mi ez a magyar zenekar, ami mindig beelőzni a fontos (haha) toplistákon. De az albumra térve: ismét egy rendkívül egységes, egyszerre slágeres és igényes dalcsokrot kapunk, ahogy azt már megszokhattuk. A címadó szám csak ismertségében előzi meg a többit, nem minőségében: ugyanolyan jó például a Nem baj vagy az édesbús Mikor utoljára láttalakUtóbbinak van klipje is, nézzük meg tehát!

Ha csak egy számra van időd: Mikor utoljára láttalak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5314380098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása