2018. november 26. 20:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

185. Reel Big Fish – Why Do They Rock So Hard? (1998)

reel.jpg

Lepa

A Reel Big Fish talán a legnépszerűbb, legismertebb és legjobb modern (értsd: kilencvenes) ska-pop-punk banda a Mad Caddies mellett. Ami megkülönbözteti utóbbi zenekartól, az az, hogy még vidámabb, még bohóckodóbb, gyakorlatilag alig van komoly témáról szóló száma. Na nem azt mondom, hogy vicczenekar, de dallamilag 98%-ban vidám, a szövegek pedig mindig nagyon ironikusak/szakasztikusak/gúnyosak vagy egyszerűen csak mókásak. A tökéletes énekhangú Aaron Barrett és állandóan cserélődő zenésztársai kevéssé punkok, inkább a pop felé húznak, és ugyanúgy nagyon profi a fúvósszekciójuk. Aki nem bírja a könnyed, nyárias bulizenéket, annak kínszenvedés ez az album (leszámítva az Everything Is Cool vadulását). Mindenki más egyszerűen lehetetlen, hogy ne találjon rajta pár új kedvencet, ha még nem ismeri. Sláger sláger hátán, a kezdő Somebody Hates Me c. himnusztól a She’s Famousön és az I’m Cool meg a Song #3 csodás reggae-jén át egészen a We Care-ig. Az I Want Your Girlfriend to Be My Girlfriend Too pedig tényleg a banda egyik legviccesebb nótája, senki se hagyja ki.

Ha csak egy számra van időd: I Want Your Girlfriend to Be My Girlfriend Too

Dönci

A Reel Big Fish egy tipikusan hangulatzenekar. Mint a legtöbb skapunkot játszó együttes. Ugyanakkor, ha valakinek nincs hangulata ilyen zenéhez, szerintem a fúvósok általában gyorsan meghozzák a szükséges affinitást ehhez. A szövegek zseniálisan viccesek, mert fantasztikus iróniával és szarkazmussal dolgoznak. Az külön vicces, hogy a Big Star első két és fél perce nagyon hasonlít a Big Star lágyabb dalaira. A választottam a szerelmi ügyeket körüljáró Brand New Song lesz.

Ha csak egy számra van időd: Brand New Song

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr7014395038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása