2019. február 07. 18:32 - Az 500 legjobb album 2 arca

112. Tom McRae – Live 2007 (2009)

tom.jpg

Dönci

A múltkor Tom McRae szólókoncerttel érkezett a listánkra, most Oli Kraus (cselló) és Ollie Cunningham (billentyű) segítségével teremt főként depresszív atmoszférát zenéjével, amelyet természetesen a konferanszok feloldanak. Az End of the World News elején az anekdota és a közönségénekeltetés a közepén fergeteges, az A and B Song sosem volt még ilyen jó, és a The Boy with the Bubblegun is sokkal szívszorítóbb és kegyetlenebb, amiről nem gondoltam, hogy lehetséges. Nehéz bármit is kiemelni úgy, hogy ne érezzem azt, hogy minden mást is ki kellett volna.

Ha csak egy számra van időd: The Only Thing I Know

Lepa

Volt már McRae-album a listánkon, sőt, koncertfelvétel is, azonban ez nem szólókoncert, hanem zenekari (ha nem is túlzottan nagyzenekari). A hangulat a szokásos: az extraszomorú dalokat extravicces kommentárok és konferanszok kötik össze, így biztosítja az előadó, hogy senki se sírja végig a koncertjét. Az egyik leghíresebb száma (erről is poénkodik egy sort) az End of the World News, azt mindenképpen érdemes megfülelnie annak, aki betekintést akar nyerni az előadó fellépéseinek hangulatába (vagy nem utolsósorban megismerné a pályafutása korai szakaszának egyik csúcspontját). De akinek az tetszik, annak bizony a többi is nagy eséllyel fog.

Ha csak egy számra van időd: End of the World News

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8814613336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása