2019. február 11. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

108. Ramones – Road to Ruin (1978)

ramones-road_to_ruin_400x400.jpg

Dönci

A Ramones a világ egyik legjobb és legmeghatározóbb zenekara. Sok mindent leírtak már róluk, de talán az egyik legérdekesebb tény, hogy Johnny csak lefelé pengetettt a gitáron, ezért (is) ilyen furcsa a hangzás. Ebben a tényben talán benne van minden, ami leírja a Ramones-t. Ösztönös, amatőr, lelkes, egyszerű és zseniális. Közel sem hibátlan életművel rendelkeznek, de az első 4-5 lemezükbe az se nagyon tud belekötni, aki bele akar. Iszonyatosan dallamos, faék egyszerűségű, hanulatos 2 percesek váltják egymást. A legnagyobb sláger (ami egyben a világ talán legjobb száma is) az I Wanna Be Sedated, szóval az mindenki számára kötelezően ajánlott hallgatnivaló. Akik pedig azt meghallgatták, térjenek rá a Don't Come Close-ra is. De leginkább hallgassa végig mindenki a teljes korongot.

Ha csak egy számra van időd: Don't Come Close

Lepa

A legendás zenekar 4. albuma szerintem még simán benne van az öt legjobb albumukban (hamarosan kiderül, az első négyen kívül még melyiket soroljuk ide…). Igazából ez a lemez egy korszak lezárása, mert itt még pont ugyanazt nyomják, mint az első három albumon, utána elkezdtek (ha minimálisan is, de) kísérletezgetni más számszerkezetekkel, popsabb hangzással meg hasnolókkal. A legnagyobb sláger egyértelműen a vicces szövegű és vicces klipű I Wanna Be Sedated, amelynek közepén zseniális, 1 hangból álló „szólót” hallhatunk. De azért van rajta sok más klasszikus is – aki a Ramones-t szereti, annak ez is kell, hogy szerepeljen a gyűjteményében.

Ha csak egy számra van időd: I Wanna Be Sedated

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2214616660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása