2019. március 20. 12:15 - Az 500 legjobb album 2 arca

71. Magashegyi Underground – Tegnapután (2013)

magashegyi_underground_tegnaputan_2013.jpg

Lepa

A Magashegyi Underground talán két legnépszerűbb, de legalábbis a rádiókban legtöbbet hallott száma, a táncolható Rázz fel és a Beck Zolival koprodukált Árnyék is ezen az albumon található, nem csoda tehát, hogy ezt rangsoroltuk a legmagasabbra. De a fent említett két számon kívül érdemes ismerni a mézédes Darazsakat is (igen, ez majdnem szóvicc), amelynek idilli, ártatlan, pozitív hangulata egy másik világba repít el minket – a maga egyszerűsége ellenére. Másik nagy kedvencem még a tipikusan keserédes-szakítós Esőnap, amelynek szövege olyan jól érzékelteti a megfakult, kiégett szerelmet, ahogy arra kevesen képesek. A „Nem vagyunk a nagy Ők” sor legalább olyan érzékletes, mint a „Nekem végem veled” a Talált tenger albumon. Ugyanakkor zeneileg a szolid fúvósoknak köszönhetően mégis inkább mosolygós, mint könnycsorgatós ez a dal. Van bőven mit szeretni ezen a lemezen.

Ha csak egy számra van időd: Esőnap

Dönci

A 32 perces lemezek napjait éljük. Ám a tegnapival stíluskavalkáddal ellentétben ez a mai összességében elég szakítósra sikeredett szövegileg (Álmatlanság; Megijedt lovakon; Tegnapután; Esőnap). Zeneileg viszont az első lemez világzenei folkossága és a harmadik fülbemászó popossága között van. Mindegyiknél elektronikusabb és main streamebb ez az összeállítás. Valahogy ez mégis előnyére válik az egész koncepciónak. Rengeteg kiváló darab van itt, de a mai hangulatommal nem tudok ellenállni a méltánytalanul nem világsláger választásával, úgyhogy a Rázz fel című dalt javaslom az egyszeri hallgatóknak, hátha elkerülte őket a rádióban.

Ha csak egy számra van időd: Rázz fel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5114703048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása