2019. április 18. 09:45 - Az 500 legjobb album 2 arca

42. Regina Spektor – Live in London (2010)

respekt.jpg

Dönci

Ennek a lemeznek egy hibája van. Hogy a CD-ről hiányzik a szimfonikus intró, amiben elhangzik a November Rain témája, amire az első dal, a Radio Song visszautal. Egyébként egy tökéletes válogatást kapunk Regina Spektor 2009-ig tartó munkásságából. A lemez főleg a Far és a Begin to Hope albumokra épül, de egy-két korábbi szerzemény is hallható rajta. A furcsa ritmikával töredezett, elképesztő melódiák mestere megmutatja, hogy élőben is képes elénekelni a sokszor nagy terjedelmet bejáró dalokat. Egyébként a szövegek is kellően okosak (elég csak a Blue Lipsét elolvasni/meghallgatni). Aki szereti a (főleg) zongorás, okos szövegű, kifejezetten érdekes dallamvilágú énekesnőket, az nem fog csalódni.

Ha csak egy számra van időd: Blue Lips

Lepa

Mindkettőnk egyik kedvenc előadója ez a nagyon őszinte, egyszerű, zongorázós-éneklős dalszerző csajszi, szóval ne lepődjetek meg, ha még találkoztok a nevével a top 50-ben. Amúgy orosz zsidó emigráns családból származik: ő maga is Moszkvában született még, de gyerekkora óta New Yorkban él. Viszont a koncertfelvétel Londonban készült (ahol szintén nagyon népszerű, mint a közönség ovációjából is hallhatjuk). Ha leszámítjuk azt, hogy a felvétel óta még jobb albumai is születtek, akkor ez egy tökéletes best of a 2010-ig tartó életművéből. Ezúttal tényleg nem sorolok számcímeket, mert mindegyiket imádom, és egyszerűen az előadót se lehet nem szeretni: aranyos, okos, vicces, kellő arányban keveri a művészetet a poppal, hibátlanul énekel, szövegírónak pedig zseni. A műfajt illetően anti-folknak is szokták címkézni a zenéjét, de bevallom, fogalmam sincs, az mi a túró. Maradjunk az indie-pop vagy a zongorás énekes-dalszerző besorolásnál. Mindegy is, a lényeg, hogy senki ne kövesse el azt a hibát, hogy csak szemezget ebből a tökéletes koncertből.

Ha csak egy számra van időd: Hotel Song

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1414772968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása