2015. január 03. 17:48 - Az 500 legjobb album 2 arca

498. Herbie Hancock – Head Hunters (1973)

hhhh300x300.jpg

Dönci

Az első szám király volt. Nem is tudom, minek nevezik ezt a műfajt. Bár, ahogy Az óceánjáró zongorista legendájában is elhangzik: ha nem tudod, mi, akkor dzsessz. :) Magamtól valószínűleg nem tenném be a lejátszóba, de háttérben tök jó hallgatni. Sőt, valószínűleg koncerten is szívesen meghallgatnám. Nagyon profik a zenészek. Stílusában mindenképpen kiemelkedőnek érzem. Sőt, valószínűleg grower-potenciál is van benne. De az is valószínű, hogy a műfaj sajátja, hogy ezek a dalok csak ezen a lemezen hallhatók pontosan ebben a formában, koncerteken biztos tök más lenne. Az utolsó szám különesen nagy királyság. Ezért kap 8-ast.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Hoppá, négyszámos album, az első 15 perc! Egyelőre tetszik, majd szólok, ha nem. Hú, van ebben minden, sirályhang, meg ilyenek. Elég progresszív. Jó szám volt ez a Chameleon. A Watermelon Man is (mindig kíváncsi voltam, hogy találnak ki címet az instrumentális számaiknak a jazz-zenészek). A maradék kettő is mind jó. Változatos és nagyon újító lemez, legalábbis el nem hittem volna, hogy ez a 70-es évek eleji album.

A (9)

One Night Stand Achievement; Pedálember Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr427037835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása