2015. január 04. 13:21 - Az 500 legjobb album 2 arca

497. The Stone Roses – The Stone Roses (1989)

the-stone-roses-front300x300.jpg

Lepa

Nem vagyok a zenekar nagy ismerője. Elsőre jó számok: She Bangs The Drums, Waterfall. A Don't Stop elég érdekes, kísérletező hangzású. Valamiért olyan érzésem van, ha a Beatles fönnmarad a 80-as évekig, ilyesmi irányba mentek volna (a Bye Bye Badman például elég bitliszes). Az Elizabeth My Dear rövidsége ellenére kell az albumra, jó szám. A Sugar Spun Sister is jó. A Made of Stone is királyos, nem hiába került rá a Dönci-féle karácsonyi válogatásra. A This Is The One is nagy sláger, talán a legjobb. Az I Am the Resurrection végén lévő hosszú instrumentális rész a lemez csúcspontja. Ez fel is húzza a lemezt kilencesre, bár először 8-ast adtam volna. Amúgy is grower-potenciálos volt. Az utolsó szám az egyetlen uncsibb.

A (9)

Pedálgyerek Achievement (This Is The One; I Am the Resurrcetion; Don't Stop)

Dönci

Az átmenet a new wave és a britpop között. Ráadásul 1989-ből! Az I Am the Resurrection őrülete nagy királyság. Kap egy jóindulatú nyolcast.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr277040385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása