2015. január 05. 07:02 - Az 500 legjobb album 2 arca

496. Bonnie Raitt – Give It Up (1972)

br_1.jpeg

Dönci

Na, egy kis country-blues. Egyébként nem rossz az első szám, kíváncsi vagyok, megunom-e a lemez végére. :D Mondjuk nem tudom megítélni, mennyire számított újítónak a maga korában ez a lemez, de ma hallgatva nem tűnik többnek egy korrekt country-blues albumnál. Bár talán inkább blues, mint country (legalábbis a fúvósok ezt erősítik). A Too Long at the Fair az, ami első hallásra kiemelkedik számomra (tipikus A oldal befejező szám egyébként – bár, mivel a 6. szám a 10-ből, lehet, hogy a B oldal eljére került, ami koncepció szempontjából semmiképpen sem támogatandó :D). A You Got to Know How elég uncsi. Vagy a lemez fárad el a végére, vagy én a lemeztől. Egyik sem túl jó hír. Az utolsó szám fog dönteni a hatos és a hetes között. Hatost kap, mert azt a dalt is hosszúnak érzem.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Lepa

Tudtam, hogy valami countryszerűség lesz! De egész jól meg van hangszerelve. A Nothing Seems to Matter már nem annyira countrys, egy balladácska, nem olyan rossz. Az első három szám mind tetszik, a negyedik uncsibb. A Love Me Like A Man is jó kis bluesnóta. Utána kicsit érdektelenebb nóták jönnek, top-heavy az album. Vagy csak a stílus olyan, amit hamar megunok. A You Told Me Baby végi jammelés valamelyest javít, de a lemez második fele így is sokkal unalmasabb, mint az első.

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr447042929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása