2015. január 06. 17:32 - Az 500 legjobb album 2 arca

495. Ian Dury – New Boots and Panties!! (1977)

iandury300x300.jpg

Lepa

A nyitó szám nem kiugróan jó, de elmegy. A szöveg akkoriban biztos nagyon botrányos volt. A Sweet Gene Vincent a beindulós résztől jó. Nem tudom, utána nem nagyon ütős számok jönnek szerintem. A Billericay Dickie kicsit madnesses, elég jó szám. A 6-7. is Madness-szerű, ezek tetszenek. Az If I Was With a Woman vicces cím, biztos a szöveg is. A vége elég pszichedelikus. :) A Blockheads eddig a legpankosabb és a legjobb szám is. Gondolom, innen jön a későbbi zenekara neve. Innentől begyorsul a lemez, ez a része jobban tetszik. A Sex & Drugs & Rock & Roll meg nagy sláger. A You're More Than Fair jó kis reggae. Az élő felvétel néha jó hamis, de hangulatos. Az utolsó megint nem annyira ütős. Sok mindenkire hathatott ez az album, de kicsit eljárt fölötte az idő, meg nem egyenletes a színvonala. Megkapja a B+-t, bár néha már a B felé hajlottam.

B+ (7)

Dönci

Mekkora király nyitánya van a lemeznek. :) Az is megvan, honnan jött a Placebo „ashtray heart" kifejezése. Végig egységesen jó színvonalú a lemez. Bár azért hosszú távon ez a történetmeséléses szövegmondás nem feltétlenül előnyös. Mindenesetre egy nyolcast simán ér, erősen gondolkodtam a kilencesen, de  ahhoz kicsit hosszú volt a lemez.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr187045681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása