2015. január 08. 18:49 - Az 500 legjobb album 2 arca

493. Wilco – Yankee Hotel Foxtrot (2002)

wilco.jpg

 

Lepa

Az első album a játékban, amit már ismertem egészében. Az első számtól kezdve magával ragad az érdekes hangulata, egyszerre emészthető és szokatlan a dallamvezetés és a hangszerelés is. Kiemelendő számok: I Am Trying To Break Your Heart…, Kamera, Jesus etc., Ashes of American Flags, Pot Kettle Black. Az utolsó előtti szám a címadó, efelől semmi kétség. Szép a záró szám is. Ezen az albumon csak nagyon jó és jó számok vannak, bár hangulat az kell hozzá, elég lassú (koncerten nem biztos, hogy üt). A maga nemében kvázi tökéletes.

A (9)

Pedálgyerek Achievement (I Am Trying To Break Your Heart, Kamera, Jesus etc.)

Dönci

Az első szám néhol hamis, nem? De. Viszont a disszonáns zongorahangok jók. Amúgy jó az első két dal, kis sötét alter-country. Végülis mindegyik szám jó, de egy ideig egyik sem kiemelkedő. Háttérbe tökéletes. Az I'm the Man Who Loves You az első igazán jó nóta. A Reservations is derekas. Kap egy hetest ez is.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr127054229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása