2015. január 13. 18:37 - Az 500 legjobb album 2 arca

487. Hüsker Dü – New Day Rising (1985)

huskerdu300x300.jpg

Lepa

Sokat hallottam róluk, állítólag meghatározó zenekar és album a punk stíluson belül, de eddig valahogy kimaradt. A címadó számnak lényegretörő a szövege. :) Az I Apologize slágeresebb, mint az első kettő. A Celebrated Summer is fülbemászó, és még leállás is van a közepén, eddig kevés pihenő volt. A Terms of Psychic Warfare riffje jó, meg az egész szám is. A 59 Times the Pain később egy zenekar neve is lett, de választhattak volna jobb névadó számot is. A Powerline valahonnan ismerős, lehet, hogy csak valami feldolgozásból, de nem merek virgint adni magamnak. A Books About UFOs se rossz. Az I Don't Know... jó szám, a macskás már furcsább... A záró se rossz. Elsőre a kevésbé vad számok tetszettek jobban. Tényleg sok mindenkire hatással lehetett az album, és a stíluson belül előremutató. A hangzás néha elég zavaró, ahogy ez a kortárs punklemezeknél lenni szokott. Grower-potenciálos erős hetes.

B+ (7)

Pedálgyerek Achievement (New Day Rising; I Apologize; Powerline; Celebrated Summer)

Dönci

Az első szám becsülettel szét van torzítva. :) Meg a többi is. Elég nyers, de jó. Az I Apologize biztos nagy sláger. Kár, hogy szörnyen keverték ezt a lemezt, és, hogy szinte végig a fürdőszobából szól az ének. Az UFO-ról szóló darab is frankó. „How to Skin a Cat" – ez a nekem való szám. :) Amúgy hallgathatatlan. Őszintén szólva nem érzem mérföldkőnek ezt a lemezt. És  bár vannak rajta olyan dalok, amik tetszenek  nem hiszem, hogy objektív füllel bárki hat pontnál jobbra értékelné. Ezért én sem teszem. :)

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr617071623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása