2015. január 15. 07:53 - Az 500 legjobb album 2 arca

486. Cyndi Lauper – She's So Unusual (1983)

cyndilau.jpg

Dönci

Az első szám is tökre slágeres. Igazi '80-as évek popzene, béna szintetizátorral és egyszerű dobbal. A szájharmonika jó a végén. Fura amúgy, hogy gyakorlatilag Madonna indulásával egy időben futott ez a lemez. A Time After Time bemászik a bőröd alá, iszonyatosan eltalált dal. Az a baj ezzel a hangzással, hogy – mint utóbb kiderült – nem időtálló. A She Bop a maga idejében szerintem egy tök jó szám volt, de ma már nem tombolnék rá. Még mondjuk egy Pet Shop Boys vagy egy New Order okosabban használta a szintit. Az All Through the Nightot is a szintiszóló rontja el. Az utolsó 2-3 szám is közepes. Kap egy hatost, de a saját korában valószínűleg 8-ast adtam volna.

B (6)

Lepa

Másfél évvel a Hüsker Dü előtti album, de teljesen más világ. 80-as évek gyermeke vagyok, de a popzenéje se akkor nem fogott meg, se később. A Money Changes Everything ennek ellenére tetszik: ma már nem lehet ilyen énekstílussal popalbumot kiadni, és a hangszerelése is jó (a szájharmonika nagyon megdobja). A Girls Just Want to Have Fun világsláger, de egy fokkal kevésbé tetszik az első számnál. A harmadik számnál néha már elkezd idegesíteni a fejhangon visítva éneklés. A Time After Time-ot mintha más énekelné. Tagadhatatlanul a legnagyobb sláger, elég fülbemászó. A Witnessig utána kicsit leül az album, abban vagy egy jó adag reggae/ska életérzés. A címadó szám poénnak jó. Hát, ez mára inkább egy nosztalgiaalbum sokaknak, de a naiv őszintesége és természetessége miatt nem lehet nem szeretni, meg azért vannak rajta jó zenei megoldások is. Ugyanakkor erősen top-heavy.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr227071669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása