2015. január 17. 08:55 - Az 500 legjobb album 2 arca

484. Pearl Jam – Vitalogy (1994)

vitalogy.jpg

Dönci

Tökös kezdés, főleg ahhoz képest, hogy igazából a Pearl Jamet középszerű szarnak tartottam 3-4 évvel ezelőttig. A Spin the Black Circle meg punk. :) A Pry, To és a Bugs a két gyenge pont eddig. Az Immortality sem túl bika elsőre. Az utolsó szám pedig egyenesen a hallgathatatlan kategóriába esik. Ez lehúzza hetesre.

B+ (7)

Lepa

Vagány az első szám, aztán viszont egy kicsit szokványos rokkolás jön. A Tremor Christ a következő, ami bejön. Aztán a Nothingman is királyos ballada. A Whipping se rossz, sőt a Corduroy se. Ez utóbbi kicsit R. E. M.-es amúgy. A Better Man is egy lassabb, rádióbarátabb sláger, de annyira azért nem üt. Az Immortality ismételten  R. E. M.-es, de az is jó. Az utolsó darab nagyon el van húzva, és nem is nagyon értékelhető, de vegyük félresikerült bónusznak. Az album erőssége egyébként a hangszeres részekben, dzsemmelésekben van, nekem mégis a nyugisabb, balladásabb dalok tetszenek.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Tremor Christ; Nothingman; Corduroy; Immortality)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr857081389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása