2015. január 23. 06:21 - Az 500 legjobb album 2 arca

478. Funkadelic – Maggot Brain (1971)

maggot_brain.jpg

Dönci

Kicsit hatottak a Metallica Nothing Else Matters c. dalára, úgy hallom. Az első szám elég nagy királyság egyébként. A többi sem rossz, főleg a Super Stupid. Az utolsó két szám nem tetszik. Azért ér egy erős hetest. Magamtól nem tenném be, de egyáltalán nem bánom, hogy meghallgattam.

B+ (7)

Lepa

Az albumkezdés zseniális (a szövegre gondoltam, de a zene is kiváló aztán). Vannak benne furcsa zajok, mintha régi lemezről menne, nem tudom, direkt-e, de néhol zavaró. Amúgy tökéletes zene ez a Maggot Brain. Az utána levők is jók, főleg a You And Your Folks... A Back In Our Minds hangulata is nagyon tetszik. Az utolsó számban is elég beteg effektek vannak, tehénbőgés, kolomp meg minden. A vége is elég röhejes – egy nagy robbanás, aztán még 5 másodpercnyi elhanguló funkyzene... Elég jó album, már az első szám miatt önmagában megkapja az A-kategóriát, de a többi is jó.

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Maggot Brain; You and Your Folks, Me and My Folks; Back In Our Minds)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr627084405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása