2015. január 25. 00:52 - Az 500 legjobb album 2 arca

476. Merle Haggard – Branded Man (1967)

branded-man-by-merle-haggard.jpg

Dönci

Öcsém, ha ez ilyen autentikus lesz végig, nemtom, mi lesz velem. Egyik countrylemez olyan, mint a másik. De tény, hogy a címadó dal jó. A második sem rossz. Érdekes, lehet, hogy a country tényleg hangulatzene, csak tegnap nem talált meg. Aztán nagyon összefolyik a többi. Pedig egyenként keresem őket a youtube-on. Ez legalább nem idegesít, háttérben tök jó. A Go Home meg keringő, amit szeretek. Az utolsó szám is hangulatos. (Ez a csávó tényleg ült? Annyiszor említi...) De magamtól sosem tenném be, és nem is érzem előremutatónak.

B- (5)

Full Virgin Listener Achievement

Lepa

Lassan kívülről fújom az első számot, mert 3-szor kezdtem bele, mire végigment. :) A Don't Get Marriedben is arról van szó, hogy börtönbe került – vajon tényleg? A Somewhere Betweent négy különböző forrásból hallgattam meg, mire végigment(?), utálom máris!!! Van pár szám (You Don't Have Very Far to Go), ami teljesen észrevétlenül megy le. Az I Threw Away the Rose-nak is csak a szövege említésre méltó. Amúgy rémunalmas az album. Miért van az, hogy a countryzenében mindig a refrén/versszak 4. sora egyúttal a szám címe is? Úristen, ebben az időben már sokkal modernebb zenék voltak, 4 évre rá meg jött a Maggot Brain!!! Az utolsó szám, az I Made the Prison Band talán tűrhető, úgy látszik, tényleg ült börtönben a csákó. Ezzel együtt szenvedés volt az album azt leszámítva is, hogy 60 különböző helyről vadásztam össze a 12 számot. Nem véletlenül nincs fenn egészben normálisan sehol.

C+ (4)

Terrible First Date Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr717093363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása