2015. január 26. 12:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

475. The Notorious B.I.G. – Life After Death (1997)

notorious300x300.jpg

Lepa

1. lemez: Jó lesz ez: lesz itt „nigga”, „bitch” meg „fuck” - minden kötelező stílusjegy. A Somebody's Gotta Die refrénje ismerős, szerintem ez lehetett anno a nagy sláger. Ahogy nézem, a halál meg a lövöldözés visszatérő téma lesz. Az utána jövő számok nem annyira fognak meg, beleértve a F*ckin' you tonightot is (bár vicces a vulgáris szöveg és a nyálas-édeskés zene egyvelege). Mi az a „Beef"? Még mindig nem értem. A Mo Money Mo Problems nagy igazságokat taglal. 2. lemez: A Notorious Thugsban azt vokálozza a csaj, hogy „hip-hop"? Elég gagyin hangzik, amúgy nem rossz szám. Inkább ilyen kocsirap, mint vonaglós diszkórap. Kíváncsi vagyok, az Another c. számot melyik magyar rádióban adnák le magyar szöveggel. :) A Playa Hater elég ratyi refrénnel rendelkezik. A The World Is Filled egész jó. Az utolsó szám címe pedig zseniális (You're Nobody (Til Somebody Kills You)). Mint mindig, ebből a dupla albumból is össze tudtam volna gyúrni egy jó kis szimpla albumot természetesen. De hát ez van – nem volt olyan rossz, mint amitől féltem. Gyenge B.

B (6)

Dönci

Na, halljuk, mit nyom egy igazi dzsí. :) Igazából nem érzek sok kiemelkedő darabot. De nem is zavaró. Mondjuk az I Love the Dough poprapje annyira nem tetszik. A What's Beef? viszont király. A Mo Money Mo Problems sem tetszik. Lehet, hogy az ének zavar ezekben? A Niggas Bleed megint egész jó. Az I Got a Story to Tell is jó. Bár a jó minden esetben erős közepest jelent. A szövegek – amiket kihámozok – nem rosszak, de valószínűleg nekem az agresszívebb zenével támogatott rap jön be inkább. Az első CD ér egy izmos ötöst. A 2. lemez jobban nyit. A Miss U viszont elég gyenge. A többi sem annyira bika. Sőt, volt egy-kettő, ami fel sem tűnt. A Nasty Boy túl hosszú, idegesít. Igen, a Sky's the Limitnél már biztos, hogy zavarnak az éneklős részek. Összesítve a második lemez gyengébb, mint az első. Vagy már meguntam ezt a fajta zenét. Talán itt is a kevesebb több lett volna. De hát a Mellon Collie... szintjét nehéz megütni. Marad az ötös.

B- (5)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr227105189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása