2015. január 28. 07:19 - Az 500 legjobb album 2 arca

473. The Smiths – The Smiths (1984)

thesmiths300x300.jpg

Lepa

Nem rossz a Reel Around the Fountain, de nem kifejezetten albumkezdő szám szerintem. A második se rossz, de nem dobok hátast tőle. Túl sok a hajíltással agyonnyújtott hang, ezért nem annyira tetszik az énekstílus. És mi ez a fejhangon áriázgatás a Miserable Lie végén? Nem tudom eldönteni, hogy vicces vagy szörnyű. A This Charming Man az első, ami úgy igazán bejövős* (de a Pretty Girls Make Graves is jó, azt ismertem is). A Hand In Glove is jó. Meg a What Difference..., bár itt is van nyávogás a szám végén, de most tetszik. Az utolsó két szám közepes/unalmas. Ez az album nekem csak hetes, több szám kifejezetten uncsi vagy majdnem zavaró, és Morrissey énekstílusa is tud idegesíteni a sok elnyújtott hanggal, bár a jobb számok tényleg jók.

B+ (7)

Pedálgyerek Achievement (Pretty Girls Make Graves, This Charming Man, What Difference Does It Make)

Dönci

Ismét egy ismerős hang, ha a lemezt nem is hallottam még. Morrissey már fiatal korában is érdekes dalokat írt. A szövegei is eléggé egyéniek/egyediek. Gyakorlatilag az egész lemez tükrözi a zenekarra/Morrisseyre azóta is jellemző hangzást. Itt-ott azóta több a szinti és az effekt, de alapjában véve nem változott. Mint a Placebo. Ezt nem negatívumként rovom fel egyébként. A kiemelni való dalok: Miserable Lie, I Don't Owe You Anything, Reel Around the Fountain, Suffer Little Children. De igazából egyikkel sincs baj. Kap egy 8-ast.

A- (8)

Pedálember Achievement

* Mint később kiderült, ez eredetileg nincs is rajta az albumon, egy bónusz 7" tartalmazza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr927108073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása