2015. február 06. 07:10 - Az 500 legjobb album 2 arca

464. Def Leppard – Hysteria (1987)

def_leppard_-_hysteria_vinyl_version_.jpg

Dönci

Hát, az első két szám nem olyan meggyőző. Kicsit keményebb muzsikát vártam. A Pour Some Sugar on Me az első tetszetősebb, de az is kicsit hosszúnak tűnik. Jut eszembe a related videókról: Még mindig érthetetlen, hogy pl. e lemez helyett miért nem kerülhetett be valami Iron Maiden. Az első „Are You Excitable?” kérdéstől megijedtem egy kicsit. :D Hát összességében nem volt valami nagy eresztés. Kap egy ötöst, mert magamtól nem tenném be, ráadásul túl hosszú is volt.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Az első pár hang alapján valami metálra számítottam, de aztán gyorsan átmegy ilyen tipikus 80-as rokkolásba, mint amilyen a Europe. A Womennek kicsit gagyi a szövege is. De azért jók a gitártémák. A Rocket is inkább vicces, mint jó. Az Animal pedig már Bon Jovit vetíti előre. Nincs is értelme a további számonkénti elemzésnek. Annyira tökéletesen leképezi ez az album a 80-as évek hard rockját, minden nevetségességével együtt, hogy egyszerre a tökéletes rocklemez-archetípus és önmaga (vagy stílusa) paródiája. Hosszú haj és cicanaci nélkül elképzelhetetlen lenne a színpadkép. Amúgy pozitívum, hogy jó kedvem lett tőle, és egyszer tombolnék ilyesmire mondjuk egy retrórock-házibuliban. Sajnos a vége felé (utolsó 4–5 szám) nagyon el is laposodik, ez kicsit lehúzza (sok az egy óra ebből). Nagyon sokat hezitáltam az értékelésen, kegyelem 5-ös a viccessége miatt.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr267130489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása