2015. február 13. 13:13 - Az 500 legjobb album 2 arca

457. The Drifters – The Drifters' Golden Hits (1968)

drifters_golden_hits300x300.jpg

Lepa

Hú, ez jó régi zene. A hangzás is árulkodik erről. A There Goes My Baby dallama és akkordmenete nagyon tipikus, ezer számban visszaköszön. Hihetetlen, a második és a harmadik szám akkordmenete is pont ugyanaz (ezeket hívtuk SmafuSanyival „dó-lá-fá-szó számoknak”). Sőt, a negyediké (This Magic Moment) is. :) Igaz, csak a refrénben. A Save the Last Dance for Me végre kicsit más, ezért tetszik is. Nem merek Full Virgint adni, mert korábban ugyan nem volt ismerős a nevük, de a számok nagyon ismerősek (vagy csak tipikusak), pl. az On Broadway is. A vége felé már unalmas kezd lenni a zene, és nem is tudom megítélni, mennyire lehetett újító a maga korában. Ráadásul válogatás, nem stúdióalbum, tehát sok szempontból nem kaphat túl jó értékelést.

B- (5)

Dönci

Hát izé. Nem rossz ez a zene, csak szerintem azért idejétmúlt. Ha egy-két ilyen soul-swing darab jut egy lemezre, az frissítőleg hat, ugyanakkor sok (itt mondjuk 4-re gondolok egymás után) az kicsit unalmassá válik szerintem. A Save the Last Dance for Me-t Leonard Cohen feldolgozásában hallottam először (és úgy nem nyűgözött le sajnos, így viszont nem rossz). Az Under the Boardwalk sem rossz, a kubai ritmusok bejönnek. Most jöttem rá, milyen intertextuális vonatkozása van Dido Sand in My Shoes c. nótájának. Számomra erős ötöst ér a cucc.

B- (5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr747163043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása