2015. február 19. 06:42 - Az 500 legjobb album 2 arca

451. EPMD – Strictly Business (1988)

epmd.jpg

Lepa

Az „I Shot the Sheriff”-sample miatt buktam a full virgint. Bár igazából nem tőlük ismerős… :) A második szám nem annyira különbözik az elsőtől. Ritmusosak a szövegek, de elég kevés az intonáció (hangmagasság-váltakozás), így hamar unalmassá válik. Már a negyedik számnál érzem, hogy észrevétlenül fog elmúlni az album. A D.J. K La Boss elég progresszív. Visz egy kis változatosságot az albumba végre. Amúgy sok számban ismerősek a sample-ök, bár nem nagyon tudom őket beazonosítani. Gyenge ötös, mert pár szám azért valamilyen szinten bejött.

B- (5)

Dönci

A címadó dal jó, az I'm Housin' nem annyira. A 3. szám is csak háttérzene. A You Gots the Chill bejön, de lehet, hogy csak a Jungle Boogie-sampler miatt. Az It's My Thing eredeti verziója is jó, de a Club Version jobb volt. A You're a Customerben egy másik sampler a Jungle Boogie-ból. Nagyon tetszett nekik ez a szám, vagy úgy gondolták, ha már megvették, kihasználják rendesen. :D A The Steve Martin is erős közepes csak. A Get Off the Bandwagon nagyon gáz. A D.J. K La Boss sem valami bika. Most nézem, a címadóban is felhangzott a Jungle Boogie, ott nem tűnt fel. A Jane is közepes volt. Hatost ér.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr87179193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása