2015. március 25. 08:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

417. David Bowie – ChangesOneBowie (1976)

changesonebowie-cover300x300.jpg

Lepa

Ez best of, szóval úgy is fogom értékelni (A+ nem lehet, nem mintha sűrűn osztogatnám). Space Oddity: elmegy. A Changes az első igazán jó. Ziggy Stardust: szintén jó. Suffragette City: a Get Up Kids is feldolgozta, csak jó lehet! :) A Diamond Dogs is tetszik. A Young Americansben hallom a Beatles-részletet: „I heard the news today, oh boy". A Fame elég beteg, főleg a végén, de jó. A záró Golden Years se rossz. Ugyanakkor nem ösztönöz az album arra, hogy jobban utánajárjak DB korai munkásságának, vagy hogy újrahallgassam.

B+ (7)

Dönci

A Space Oddity a világ egyik legjobb száma. Az összes dalt ismerem erről a válogatásról, a John… kivételével szeretem is őket. Ezek a „régi klasszikus" Bowie-dalok. Persze nagyjából még kétszer ennyi „régi klasszikust" fel lehetne sorolni. Nekem mondjuk Bowie-tól a '94 utáni időszak a kedvencem, de mindenképp ér egy erős hetest ez a válogatás is.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr617292725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása