2015. március 31. 07:05 - Az 500 legjobb album 2 arca

411. Tom Waits – Mule Variations (1999)

tomwaits-mulevariations.jpg

Lepa

Azt hittem, a Big in Japan feldolgozás lesz, de nem az – így még lehetek szűz. Amúgy elég elvont, abszurd hangszerelésű szám, bejön. Mégse leszek szűz, a Lowside of the Roadot valahol már tuti hallottam. Az is jó. A Hold On már sokkal visszafogottabb és líraibb, szintén nagyon tetszik. Mivel a „címadó” is tetszik, inkább akkor szólok, ha majd valami nem. A Pony is szép szám. What's He Bulding? – hát, ez nem is dal, hanem mintha egy film noir részlete lenne kép nélkül. Azért jó, ezt se hagytam volna le. A Picture in a Frame megint hagyományosabb ballada, tetszetős. A Filipino is elég vagány. A Take It With Me is királyos. Jó kis album, a 9-es alsó határán, majd pedálkodok is valamikor, de most kell egy kis pihenő utána, mert hosszú.

A (9)

Dönci

A Big in Japan jó nóta. A Lowside... nem túl bika, de a Hold On nagy királyság. A Get Behind the Mule is nagyon hangulatos. A House Where Nobody Lives is király. A Cold Water és a Pony nyomtalanul múlik el. A Picture in a Frame is frankó. A Georgia Lee is jó, a Chocolate Jesus élőben jobb. Az utolsó kettő is jó. Kap egy hetest.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr237315690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása