2015. április 05. 04:05 - Az 500 legjobb album 2 arca

406. Wire – Pink Flag (1977)

wirepinkflagcover.jpg

Dönci

Jó kis punkok ezek, a korszak zenéjét hűen hozzák. A címadó szám nagy királyság. A Strange-nél buktam a virginséget, az R. E. M. feldolgozta a Documenten. A Fragile is frankó. A Champs is. A Feeling Called Love is derekas. A bónuszok is frankók, főleg a Dot Dash. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Lepa

Ezen is lesznek rövid számok, úgy látom. A kezdő Reuters „hosszabb”, de tetszik elsőre. A második szám tiszta Minutemen-hosszúságú, de gyengébb annál. Az Ex Lion Tamer és a Lowdown is jó. További tetsző számok: It's So Obvious; Surgeon's Girl; Pink Flag (kicsit súlyosabb, de élvezhető); 106 Beats That (milyen cím ez?); Strange (ez kicsit elvontabb, királyosak a hangeffektek); Champs. Kicsit hirtelen ér véget az album. Sokat vacilláltam a hetes és a nyolcas között – egyrészt sok a jó szám, és vannak előremutató dolgok is, másrészt meg sok a „sima” punk szám, ami igaz, hogy 77-es, de nem sokat tesz hozzá a stílushoz. Végül a gyengébbet kapja, mert nem hiszem, hogy sűrűn újrahallgatnám.

B+ (7)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr277315804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkasbarack 2015.04.06. 14:54:44

Similar taste achievment! :)

Az 500 legjobb album 2 arca 2015.04.06. 20:31:06

Az csak akkor járna, ha mindketten kiemeltünk volna legalább 3 olyan számot, amelyik mindkettőnknek tetszik. De büszkék vagyunk az első kommentelőnkre, főleg, hogy szemfüles. :)
Köszönjük szépen, további jó olvasást hozzánk (és máshoz is)! No és persze boldog húsvétot! :)
süti beállítások módosítása