2015. április 10. 14:01 - Az 500 legjobb album 2 arca

401. PJ Harvey – Rid of Me (1993)

ridofme300x300.jpg

Lepa

Jó ez az első szám, kicsit nirvanás, női változatban. A Missed se rossz. A Legs kicsit már túl szenvedős nekem. A Man-Size Sextet durván elvont, szinte dadaista, kicsit a Primus elborultabb dolgait idézi. Az 50ft Queenie is jó. A Me-Jane is elég vagány. Snake: hú, ez a PJ nagyon szenvedhetett valamitől a lemez írása idején. Az Ecstasy riffje is jó. Ahogy az album elején is mondtam, ez olyan, mint egy női Nirvana, de talán kicsit több fantáziával és változatossággal. Bár nem hallgatnám sűrűn a hangulata miatt, de kategóriáján belül igen jó, kap egy nyócast. (Megadom a virgint, mert a HW61-ra nem ismertem rá Dylan-rajongó létemre...)

A- (8)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Rid of Me; Missed; Highway 61 Revisited; 50 ft Queenie)

Dönci

Fú, de jó a címadó dal. A Missed is derekas, meg a Legs is rendben van. A Man-Size Sextet is ügyes. A Yuri-G is frankó. A másik embernagyságú nóta is kiváló. A Dry is erős. A Snake is király. Az utolsó szám is okés. Kap egy izmos hetest, mert jó volt, de nem biztos, hogy hallgatnám ezt a lemezt.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr147348956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása