2015. április 16. 06:41 - Az 500 legjobb album 2 arca

395. Red Hot Chili Peppers – Californication (1999)

redhotchilipepperscalifornication.jpg

Lepa

Ez jó zene, majd ha rosszat hallok, akkor szólok. Az első négy gyakorlatilag kiváló, az Otherside a kedvencem talán az albumról. Talán a Get on Top gyengébb, de az se rossz. A Porcelain elég gyenge. Aztán egyre unalmasabb az album, a Road Trippin' viszont jó a végén. 9-esnek indul, de nagyon top-heavy.

A- (8)

Dönci

Az Around the World intrója a Nirvana előtti tisztelgés. A szám meg nagy királyság. De ezt a lemezt amúgy is nagyon szeretem. És egy csomó dalban elhangzik a nineteen-ninty-nine. A Parallel Universe is óriási, a Scar Tissue pedig irgalmatlanul nagy sláger, nem mellesleg megérdemelten. Az Otherside is fergeteges. A Get on Top is tök hangulatos. A címadó dal szójátéka már maga megér egy misét. Az Easily is nagy kedvencem. A Porcelain is ügyes, meg a „Summer Time” is (de miért írták fordítva a címét?). Az I Like Dirt is csak a többihez képest gyengébb, egyébként erős darab. A This Velvet Glove érződik tölteléknek, bár a refrénje jó. A Saviorhöz is hangulat kell. Mindenesetre ezt az utóbbi 3 számot jobban eloszlathatták volna a lemezen. A Purple Stain, a Right on Time és a Road Trippin' viszont ismét fantasztikusak. Nem kaphat kilenc pontnál kevesebbet.

A (9)

Compulsive Buyer Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr397359736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása