2015. április 18. 10:49 - Az 500 legjobb album 2 arca

393. Tom Waits – Rain Dogs (1985)

tom_waits_rain_dogs.png

Lepa

Jó a „kalózos” hangulatú Singapore. A 2. és 3. szám is király, a keleties ütős hangszerek adják meg a lemez egzotikus alaphangulatát. A Big Black Mariah is hangulatos, meg utána az ismét kicsit keleties, kínaias Diamonds & Gold. A Hang Down Your Head meg sokkal slágeresebb, mint a többi, de jól is jön az album közepén. A Time is király. Meg a címadó nóta is a maga szaggatott idegességével. A Gun Street Girl is nagyon bejön. Alig van valami az albumon, ami ne jönne be. Én komolyan nem akartam már több számot kiemelni, de a Blind Love-ot is muszáj. A zárószám is tökéletes. Elsőre is kiemelkedő album, rég nem adtam 10-est, szerintem megkockáztatom most. Nem hiszem, hogy máskor kevésbé tetszene.

A+ (10)

Virgin Listener Achievement; Pedálember Achievement

Dönci

A Singapore hangulatos darab. A Clap Hands is király. A Cemetery Polka is zseniális. A Jockey… is kiváló. A Tango... is frankó. A Diamonds & Gold is elképesztő. A Hang Down Your Head a rádióbarátsága ellenére is hatalmas. A Time (Tom Waits-i mértékkel mérve) óriási sláger, teljesen érthető, miért. A címadó szám is derekas. Elég durva, hogy a 9 és a 10 pont között gondolkodom. :) A Blind Love is kajmánság. Köztük volt egy-két feledhető. Ér egy kilencest mindenképp.

A (9)

Pedálgyerek Achivement (Singapore, Clap Hands, Time, Rain Dogs, Diamonds & Gold, Blind Love)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr77359776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása