2015. április 20. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

391. Massive Attack – Blue Lines (1991)

massive_attack_blue_lines300x300.jpg

Lepa

Nem is rossz kezdés a Safe from Harm. Sőt, a One Love se. Amúgy sokkal kevesebbet érne ez a zene ilyen jó énekesek nélkül, de így tényleg királyos. A címadó szám kissé visszafogottabb, dallam helyett rap van benne, így már nem is olyan ütős. A Five Man Army is bejön. A Lately se rossz, a záróhimnusz meg egyenesen királyos. Erősen indult az album, a közepén sokszor elvesztettem az érdeklődésemet, a végén visszatért. Megkapja a gyenge 8-ast, mert annak ellenére, hogy nem az én stílusom, pár szám kifejezetten megfogott már elsőre is.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Azt a betyárját, ez egy '91-es lemez? Ahhoz képest még mindig megállja a helyét. Ez rendesen előremutató teljesítmény. A Safe from Harm és a One Love is jó számok. A címadó dal is derekas. A Be Thankful… annyira nem jó. A Five Man Army is feledhető. Az Unfinished Sympathy sosem tetszett igazán, most sem értem, miért gigasláger, de elmegy. Az utána lévő 2 is közepes. Az utolsó szám nagy királyság megint. Sajnos még messze vannak a Mezzanine teljesítményétől, de jó elgondolások vannak már itt is. Kap 6 pontot.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr697379756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása