2015. április 22. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

389. Randy Newman – Good Old Boys (1974)

randy-newman-good-old-boys300x300.jpg

Lepa

Kicsit félek már előre is az albumcím miatt. Annyira azért nem rossz a Rednecks. Érdekes a szövege (talán ezért nincs a youtube-on, rasszistaként is lehet értelmezni, bár szerintem nem az). A következő két szám nem fog meg, a Marie totál nyál. A Mr. President jobbféle. Annyira szerencsére nem country az album, mint amennyire féltem, hogy az lesz. A Guilty se rossz szám. Sőt, a Louisiana se. Kíváncsi vagyok, meddig fog tetszeni az album, eddig pozitív csalódás. Azért vannak jó szövegek: „Papa was a midget, Mama was a whore" (Wedding in Cherokee County). A Back on My Feet Again se rossz, ennek a szövegében is van negrózás bőven. Most már biztos vagyok benne, hogy emiatt nincs fenn a youtube-on az album. A Rollin' is tetszik. Nem gondoltam volna, hogy ebben az enyhén countrys és leheletnyi soulos beütésű pop-rock stílusban ilyen szinten bejöhet valami. Erős hetes. Ha lenne kávézóm, beszerezném a hifijébe. Meghallgattam a bónuszt is (Marie demó), jobban tetszik, mint az albumverzió.

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Rednecks; Guilty; Louisiana 1927; Rollin')

Dönci

Az első szám elmegy, a Birmingham már jobb, de magamtól azt sem hallgatnám. A Marie kifejezetten jó. Azért örülök, hogy ez nem az autentikus country. A Naked Man vicces, sőt jó is, bevallom, tetszik. A Wedding in Cherokee County szövege azért nem egyszerű… Már a második számban volt „negro", fura ilyet hallani egy fehér komától. Bottom-heavy a lemez. Hat pontot ér, de magamtól nem biztos, hogy betenném.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr857379796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása