2015. április 25. 10:12 - Az 500 legjobb album 2 arca

386. The White Stripes – Elephant (2003)

elephant_the_white_stripes300x300.jpg

 

Dönci

Kétségkívül a Seven Nation Army juttatta erre az ötszázas listára e lemezt. És az egy király nóta is. A Black Math és a There's No Home for You Here is ütős. Az I Just Don't Know… az egyik legjobb feldolgozás evör. A klipjében meg Kate Moss rúdtáncol, mi kell még? Az In the Cold, Cold Night is tök hangulatos. A többi szám is tök jó, a Little Acrons is a kis kerettörténettel. A The Air Near My Fingers a My Doorbell elődje. Az utolsó szám is aranyos. Ér egy izmos nyolcast.

A- (8)

Proud Owner Achievement

Lepa

 

Ki ne ismerné a kezdő riffet? Amúgy én nem vagyok oda ezért a számért, talán túl sokszor hallottam. A Black Math viszont vagány. A There's No Home... és a ...Don't Know What to Do... is jó szám. Végig ideges, nyugtalan zene, de tökös, profi és egyedi is egyben. A Cold, Cold Night is jó a női vokállal. Na jó, majd szólok, ha valamelyik szám nem tetszik. A hetes szám talán mondjuk pont gyengébb. Ball and Biscuit ismét király. Nirvanás (Little Acorns) és punkos (Hypnotize) hatások is bőven vannak a lemezen. A záró szám felüdülésnek jó. Megkapja a kilencest, mert gyakorlatilag nincs rajta igazán gyenge szám, és egyedi zene a néha tapasztalható minimalizmusa ellenére is.

A (9)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr337387888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása