2015. május 02. 04:12 - Az 500 legjobb album 2 arca

379. The Who – A Quick One (1966)

hu.jpg
Lepa

Ez még abból az időszakból való, amikor a Who-nak is bitliszes hangzása volt. Jó indítás a Run, Run, Run. A Boris pedig király! Az I Need You furcsább, de nem rossz. A Whiskey Man is jó. A Cobwebs and Strange viszont már nagyon nem hagyományos, kaotikusan újító jammelés. Nagyon tetszik. A Don't Look Away megint tradicionálisabb beat, a jellegzetes fejhangú Who-énekkel. A So Sad is micsoda sláger első hallásra is. A címadó mini-opera pedig Billie Joe szerint a Green Day Jesus of Suburbiájának (amúgy meg a Who hosszabb rockoperáinak) előfutára (ezt a számot már ismertem). Vicces benne a cello-cello-cello-cello vokálrész, ismerve a történetét (ott lett volna cselló, csak nem volt rá pénz). Tökéletes album, 10-es.

A+ (10)

Pedálember Achievement

Dönci

A Run, Run, Run jó zajos, a Boris, the Spider „hörgése” pedig egész meglepő. De tetszik. Az I Need You az első gyengébb darab. De tök durva, hogy a Bitlisszel egy időben nyomultak (fun fact: Paul azt állítja, azért írta a Helter Skeltert, mert azt hallotta valami interjúban, hogy a The Who a világ legzajosabb lemezére készül, és meg akarta őket előzni). A Whiskey Man is jóféle. A Cobwebs... is bejön a maga disszonanciájával. A Don't Look Away is jó. A So Sad... is derekas. A címadó is. Ér egy erős hetest grower potenciállal.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr857420908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása