2015. május 05. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

376. The Beach Boys – Sunflower (1970)

beachboyssunflower300x300.jpg

Dönci

Olyan tingli-tangli ez a zene, de nem rossz. Az It's About Time és az Add Some Music to Your Day nem rosszak. Magamtól azért nem tenném be. Kap egy hatost, mert nem zavart.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Lepa

A Slip On Through egyáltalán nem bícsbojzos, de nagyon tetszik. A This Whole World is (és ez se annyira tipikus). Itt már elszakadtak a kezdeti számaik sablonosságától, és a hangzás is erőteljesebb. Az Add Some Music... is királyos. A többszólamú vokálok harmóniái azért itt is nagyon erősek (pl. Deirdre), ez a BB védjegye gyakorlatilag. Az It's About Time is bejön eléggé. Van benne egy gitártéma a vége felé, amiből a RHCP elég sokat merített a Can't Stop c. számában. Néhol azért a Beatles hatását is érzem – az At My Window olyan, mint valami csöndes McCartney-ballada (és jó persze). Illik a hippis-nyálas borítóhoz. :) Egy nyolcast simán ér elsőre is az album, de pedálozok is egyet. Érdekes módon nem ismertem egy számot se erről az albumról, pedig jó sok BB-dalt ismerek, válogatásom is van tőlük. Biztos az régebbi.

Virgin Listener Achievement; Pedálember Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr257426820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása