2015. május 10. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

371. John Lee Hooker – The Ultimate Collection (1991)

jlh_ultimate300x300.jpg

Lepa

Ismerős a pasas neve, de nem tudnék számot mondani tőle. A Five Long Years jó hosszú, mégse uncsi, hangulatos, akármeddig tudnám hallgatni. A One Bourbon... se rossz. A Crawlin' King Snake kicsit régiesebb hangzású, tradicionálisabb blues-dal. Királyos. A Boom Boom is jó. Az I'm in the Mood is tetszik. Jó, hogy élő felvételek is vannak az albumon, hallani a közönség lelkesedését. Simán szólhatna ez album a kávézómban, illetve egy retró házibuliban is. Az I Cover the Waterfront is kellemes háttérzene. A Burning Hell is jó a vége felé. És a Terraplane Blues is jó zárás. Igényes album, BB Kinggel tenném egy szintre színvonal és stílus szempontjából is. Viszont kicsit túl hosszú lett, és sok szám inkább csak háttérbe jó, ezért BB-vel ellentétben „csak” hetes.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Eddig kb. minden szám ugyanolyan, és most lett vége a 8.-nak. Sajnos ez is idejétmúlt. Nem rossz a háttérben, nem zavar, talán, ha egy-egy szám ilyen egy lemezen, még fel is dobja azt, de ennyi azért sok belőle. A John L's House... idegesít is. Oké, most már hivatalos, amikor nem a háttérben szól, és kevesebb dolgom van, akkor zavar. Azok a legjobb pillanatok, amikor nem tudok odafigyelni rá. Hosszú távon sajna nagyon nem jön be. 4 pontot azért ér.

C+ (4)

Terrible First Date Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr377427778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása