2015. május 19. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

362. Mott the Hoople – Mott (1973)

mott-the-hoople-mott-300x300.jpg

Dönci

Ez tiszta David Bowie a glames korszakból. Amúgy nem rossz. A Violence hegedűje óriási. Azért a végére unalmas lesz picit a lemez. Az első albumuk jobb volt. :D De az I'm a Cadillac / El Camino Dolo Roso vége jó, az instrumentális részek nagyon mennek nekik még mindig. Kap egy erős hatost. Az I Wish I Was Your Mother ismerős valahonnan, ezért nem vagyok vördzsin.

B (6)

Lepa

TÉVES HALLGATÁS: a Mott The Hoople c. debütáló album:*

A Young Dudes albumukat eléggé csipáztam első hallgatásra, bár pedálozás után már visszafogottabb volt a véleményem. Mindenesetre az első szám itt is jó, nem is kell bele ének. A Crossroadsba se lehet belekötni. A Laugh At Me kicsit az R.E.M. Everybody Hurts-jének előfutára, rá lehet énekelni a dallamát. Jó szám amúgy. A Backsliding versszaka pedig tiszta Bob Dylan, konkrétan hasonlít valamelyik számára, de nem tudom felidézni, melyikre. Pedig eredeti szerzemény. A Rock & Roll Queenre azt akartam írni, hogy talán az első unalmas szám az albumon, de nem, a végére ez is nagyon jó lesz, király az a vad dzsemmelés, pláne 60-as évekhez képest. A maratoni hosszúságú Half Moon Bay se unalmas egyáltalán. Végig jó album, nyócas lenne, csak nem ezt kellett volna hallgatni.

A „Mott” c. album:

Az első szám nem annyira jön be, de a Whizz Kid igen. A Hymn... is elmegy. Ezen az albumon sokkal modernebb és letisztultabb a hangzás és a gitárszólók, de ez mégse feltétlenül tetszik. A Honaloochie Boogie rendelkezik jó pillanatokkal, a Violence pedig a régebbi Mottot idézi (ami jó). A Ballad... megint „elmegy" kategóriás. A hosszú Cadillac... nem rossz, de sajnos egyik dal se ütött igazán. Ez egy gyenge hetes album, sokkal jobb volt a címtelen.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

*Sajnos „félrekerestem” a guglin, és tévesen a Mott the Hoople című első albumukat hallgattuk először. Gondoltam, ha már megvolt a hallgatás, akkor legyen meg róla a kritika is. Amúgy a bandának van „Mott”, „Mott the Hoople” és „The Hoople” című albuma is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr587468328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása