2015. május 23. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

358. The Doors – L.A. Woman (1971)

doors_300x300.jpg

Dönci

A The Changeling hangulatos kezdés, a Love Her Madly sem rossz. A Been Down So Long és a Cars Hiss by My Window sablonos bluesok. A címadó dal viszont elég ügyes. A L'America és a Hyacinth House megintcsak király számok. A Riders on the Storm zseniális, de az ingadozó teljesítmény miatt csak 6 pontot ér.

B (6)

Lepa

A Love Her Madly jó. A Been Down So Longban pedig király a gitárszóló/-szólam. A címadó is kellően vad, tökös (korához képest). A Hyacinth House is hangulatos, meg a szövege is, amennyit értek belőle. A Crawling King Snake is királyos, koszos blues-rock. A Riders... meg nagy sláger, a lassúsága és monotonitása ellenére nem uncsi. Az Orange Countyra ugyanez érvényes. A záró szám viszont elég sablonos (de utólag látom, ez már csak bónusz).* Bajban vagyok, ugyanis nem tudom, hogy grower lehet-e az album. Mindenesetre egy gyengébb nyolcast azért megérdemel már csak a jelentősége miatt is.

A- (8)

*Igazából már az Orange County Suite is bónusz az eredeti kiadáshoz képest.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr537468466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása