2015. május 29. 07:14 - Az 500 legjobb album 2 arca

352. Miles Davis – Sketches of Spain (1960)

miles_davis_sketches_of_spain.png

Dönci

A Concierto de Aranjuez (Adagio) tiszta Morricone, legalábbis az eleje. Eléggé utazós és filmszerű darab. Ezt sem tudom, mennyire popzene, mindenesetre tetszik. A Will 'o the Wisp is jó, bár szerintem az is film nélküli filmzene. És nem vettem észre, hogy átúszott a The Pan Piperbe. Igazából sok visszatérő témát érzek a tételekben (nem nevezném számoknak vagy daloknak őket). Nem adok Virgint magamnak, mert a visszatérő motívumok miatt olyan, mintha már hallottam volna, illetve az egész filmzenejelleg miatt olyan. Mivel nem popzene, nehéz értékelnem, de azt hiszem 6-ost kap, mert magamtól nem biztos, hogy betenném, de a háttérbe kitűnő.

B (6)

Lepa

Jó zene ez, nincs mit hozzátennem, mert nem értek a jazzhez (dzsesszhez?).* Talán az első szám, a Concierto de Aranjuez (Adagio) tetszett a legjobban.

A (8)

Virgin Listener Achievement

* Helyesíróknak érdemes tudni, hogy mindegyik megoldás jó az Akadémia szerint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr557493442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása