2015. június 07. 03:43 - Az 500 legjobb album 2 arca

343. Pink Floyd – The Piper at the Gates of Dawn (1967)

pink_floyd_piper_300x300.jpg

Lepa

Jó elvont zene ez a korához képest. Némely számok azért már idegesítőek (Take Up Thy Sthetoscope...), de amúgy ötletes, kellően játékos, és progresszivitása ellenére élvezhető, pl. a Mathilda Mother is. Az Interstellar... végén nagyon idegesít, amikor a bal és a jobb csatorna között húzogatják át a zenét. Szörnyű élmény fejhallgatóval. A lemez vége fele egyre több az idegestítő dolog, például a záró gágogás. Nem vonz az újrahallgatás, és valahogy nem hoz hangulatba. Legendás zenekar, meg minden, de nekem ez az album nem több egy top-heavy hatosnál.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Dönci

Korában eléggé előremutatónak számíthatott. Nem olyan „slágeresen" fülbemászó, mint a Sgt. Pepper vagy a Magical Mystery Tour dalai, de azért eléggé elvadultak ők is a stúdióban, ahogy hallom. De ehhez a zenéhez hangulat kell. Oké, ez trinyósoknak vagy LSD-fogyasztóknak biztosan nagy királyság, de a lemez 2. felére azért szorult néhány nem túl hallgatóbarát felvétel. Ennek ellenére kap egy hetest grower potenciállal.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr177506878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása