2015. június 09. 03:41 - Az 500 legjobb album 2 arca

341. Talking Heads – Stop Making Sense (1984)

stop_making_sense_talking_heads.jpg

Lepa

Jó cucc ez a Psycho Killer. Utána is csupa jók jönnek, szólok, ha valami nem gyün be. A Found A Job is mennyire király például. Amúgy úgy hallom, sok élő felvétel is van a lemezen. De jó a hangzásuk. A Swamp is király, de csak azért emelem ki, hogy ki legyen valami emelve. A This Must Be the Place* is tetszik, a lightosabb Cure-számokat juttatja eszembe. A „címadó” Girlfriend Is Better is jó. Nem tudok belekötni az albumba, elsőre kap egy kilencest.

A (9)

Virgin Listener Achievement; Compulsive Buyer Achievement

Dönci

A Psycho Killer itt hallható, butított verziója talán jobb, mint az eredeti, pedig az is az egyik legjobb szám evör. A Heaven is gyönyörű lecsupaszítva. A Thank You for Sending Me is kiváló. Fú, a Found a Job egészen zseniális. A Slippery People is frenetikus. A Burning Down the House gigasláger, valahogy az eddigiekhez képest mégsem tud olyan erős lenni. A Life During Wartime is eléggé kemény. A Making Flippy Floppy is király. A Swamp uncsi, de a What a Day That Was megint csak kajmánság. A This Must Be the Place is nagy nóta. A Once in a Lifetime megint kicsit uncsi, vagyis a verse-k nem annyira jönnek át, a refrén jóféle. A Genius of Love sem olyan jó, a Girlfriend Is Better viszont nagyon ügyes. A Take Me to the River is remekbe szabott. A zárószám is kajmánság. Kap egy nagyon erős nyolcast.

A- (8)

* Az eredeti lemez nem tartalmazza ezt a dalt, mi egy későbbi, bónuszokkal megtűzdelt kiadást hallgattunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr597523554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása