2015. június 19. 03:31 - Az 500 legjobb album 2 arca

331. Graham Parker – Squeezing Out Sparks (1979)

grahamparker_300x300.jpg

Lepa

Nagyon bejön a nyitó Discovering Japan, ez az én zeném. A Local Girls is sláger. Tegnap beleolvastam, milyesmi zene, és írták, hogy Elvis Costello-féle. Hát tényleg – és ez jó dolog. Utána is csupa jó szám jön. Egyes számok már két sor után érezhetően slágerek, pl. a Love Gets You Twisted. Végig jó az album, ezért meghallgatom a bónuszokat is, aztán meg pedálozok. Rég ért ilyen kellemes meglepetés egy vadiúj név esetében. Elsőre is kap egy erős nyolcast.

A- (8)

One Night Stand Achievement; Pedálember Achievement; Similar Taste Achievement; Compulsive Buyer Achievement

Dönci

Hű, valamiért a név alapján dzsesszre vagy soulra számítottam, de ez pop. Kicsit Rick Astley (így írja?)* jut eszembe róla, csak 10-15 évvel korábbról. Amúgy az első sokk után nem rossz, csak nem tudom, mit keres (ennyire elöl) a listán. A Local Girls is jóféle. A Nobody Hurts You is tökös. A You Can't Be Too Strong meg a kötelező ballada, de azért ez is jó. Bárcsak ilyen popzene lenne ma is. A Passion Is No Ordinary Word is bejön a sok ismétlés ellenére. A Saturday Nite Is Dead is kicsit monokróm, de hangulatos. Igazából a Love Gets You Twisted is vicces. A végére megértettem, mit keres itt. Elég ügyes volt. Az utolsó 2 is frankó. Nagyon kellemesen érintett, pedálozok is.

A- (8)

One Night Stand Achievement; Pedálember Achievement; Similar Taste Achievement

* Így. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr337544036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása