2015. június 23. 03:27 - Az 500 legjobb album 2 arca

327. Neil Young – Tonight's the Night (1975)

neil.jpg

Lepa

Jó a címadó az elején. Aztán a Borrowed Tune is bejövős, ellazulós. A country/rock műfajnak ez az elviselhetőbb változata, a Mellow My Mind is jó. Néha elég érdkes a csávó hangja/énekstílusa. Sőt, néha hamis is, ki merem jelenteni. Attól még jó, legalább autentikus. A New Mama is jó szám. Meg a Lookout Joe. A címadó pt. 2 is jó. Kap egy átlagos hetest az album, mert vannak rajta nagyon jó számok is, de van pár, ami nyomtalanul eltűnt. Azért grower-potenciális.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Pedálgyerek Achievement (Borrowed Tune; Mellow My Mind; New Mama)

Dönci

A címadó dalban tök olyan hangja van néhol, mint Bowie bácsinak. Egyébként az hangulatos darab. A 2. és 3. szám is csak úgy elmúlik a háttérben. A Mellow My Mindban tényleg durván hamis, vagy csak én hallom úgy? A Tired Eyes nem rossz. A vége se rossz. Kap egy hatost.

B (6)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr707565908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyláz 2018.11.14. 18:03:04

nem találom most a neten ahol ennek a születéséről írnak, de annyit tudok, hogy nem sokkal előtte meghalt az Danny Whitten, az egyik gitárosuk, majd az egyik road, Bruce Berry(akinek a nev el is hangzik a címadó dalban) vissza akart jönni az együtteshez, de Neil elküldte, mert drogozott, és elvesztette egy gitárt, így adott neki pár dollárt repülőre, aztán a halottkém hívta fel, hogy a srác túllőtte magát, és meghalt, ezek után tök letargiába estek, ittak egész éjjel, és így vették fel a lemezt, és ezért a sok hamis hang. Erről Flea(RHCP) ír amúgy tök szépen:

"Tonight's the Night is probably the greatest raw rock record ever made, on a level with the Stooges' Fun House or any Hendrix album. It's such a mess, with stuff recorded so loud that it distorts. The background vocals are completely out of tune. And I wouldn't change a note. It's the spirit of what rock music is, and it's the reason to play rock music."

www.rollingstone.com/music/music-lists/100-greatest-artists-147446/neil-young-10-90997/

Az 500 legjobb album 2 arca 2018.11.15. 10:03:04

Wow. Mindig furcsán irigy vagyok, amikor egy komment hasznosabb, mint maga a cikk. :)

Köszönjük szépen a háttérinfókat. :)
süti beállítások módosítása